Blond woman with perfect skin
Getty Images
Blond woman with perfect skin
Getty Images

INJEKCIJE

Najnoviji tretman koži donosi efekt zatezanja i podizanja, a njegov rezultat je dugotrajno smanjenje bora

  • 01.01.2019. u 00:00

  • Autor:
Na našu kožu, logično, utječe starenje, ali i vanjski faktori. Lijepa i njegovana koža uvijek je bila dokaz ženstvenosti i brige o vlastitom tijelu. Sve o najnovijem tretmanu za lijepu kožu zna dr. Tanja Vrčić, dr. med, specijalist dermatovenerologije.

Prirodno je da s godinama koža postaje tanja, suha, manje elastična, a pojavljuju se i bore. Razlog je postupno, ali kontinuirano smanjenje biosinteze izvanstanične tvari stanica u koži, odnosno fibroblasta.

- Tako dolazi do gubitka kolagena, elastina i hijaluronske kiseline koji koži daju elastičnost, tonus i čvrstoću. Upravo zato većina postupaka u modernoj estetskoj dermatologiji djeluje na faktore koji dovode do nepovoljnih promjena u dermisu - kaže dr. Tanja Vrčić, dr. med, specijalist dermatovenerologije.

Ova grana medicine godinama istražuje i donosi novitete na ovom polju. Tako se, primjerice, dermalnim filerima nadoknađuje volumen tkiva na mjestima injiciranja proizvoda, mezoterapijskim koktelima i skinboosterima poboljšava se tekstura kože i dubinski se hidratizira. Metodom microneedlinga aktiviraju se fibroblaste na lučenje novog kolagena.


SJAJAN IZGLED KOŽE

Početkom 2015. godine u obitelji estetske dermatologije pojavio se novi drugačiji član - Profhilo.

- Razlikuje se od svih do sada poznatih preparata i djeluje po konceptu hidroliftinga. Riječ je o kombinaciji hijaluronske kiseline, visoke i niske molekularne mase izrazite čistoće i vrhunske kvalitete koje s jedne strane hidriraju kožu, a s druge strane koži donose efekt zatezanja i podizanja - pojašnjava dr. Tanja Vrčić.

Aplikacijom Profhilo, navodi, ne postiže se volumen u području injiciranja, nego postupni učinak u kojem se preparat integrira u kožu oko mjesta injekcije. Ravnomjerno se raspoređuje u koži, hidrira je sa svojom visokom koncentracijom hijaluronske kiseline, stimulira fibroblaste na lučenje novog veziva te stimulira povećanje masnih stanica.

- Možemo reći da je Profhilo jedinstven u svom načinu djelovanja jer on nije filer, nije mezoterapija, a njegov rezultat je postupno i dugotrajno smanjenje vidljivih bora. Također, blagi učinak podizanja kože, remodeliranje u strukturi kože, stimulacija kože da proizvodi vlastiti novi kolagen uz zdravi i sjajan izgled kože na mjestu primjene,a bez učinka povećanja volumena u području aplikacije - kaže dr. Vrčić.


VRHUNSKI PREPARAT

Mjesto gdje se unosi su područja opuštene kože, a to je najčešće koža srednjeg i donjeg lica, vrat, unutarnja strana nadlaktica te gornji dijelovi šaka.

- Što se postupka tiče, u područje lica injicira se takozvanom BAP tehnikom (Bio Aesthetic Points), i to tako da se na svakoj strani lica odredi pet prethodno definiranih točaka na koja se injektira preparat - pojašnjava dr. Vrčić. U jednom tretmanu lica injicira se ukupno 2 ml Profhilo, i to u ukupno deset uboda.

Tretman je potrebno ponoviti nakon mjesec dana. Učinak preparata počinje biti vidljiv nakon tjedan do dva nakon prve aplikacije. Potpuni rezultat vidi se mjesec dana nakon druge aplikacije.

'Idealno je da se tretmani ponavljaju, i to jednom ili maksimalno dva puta godišnje', savjetuje dr. Vrčić.

 

Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, prije tretmana Profhilom potrebno je učiniti pregled kako bi se isključile kontraindikacije za provođenje postupka te kako bi pacijent bio upoznat s mogućim nuspojavama.

- No o tome da je riječ o vrhunskom preparatu govore brojke. Naime, dosad je primijenjen u više od 300 tisuća tretmana u više od 40 zemalja - zaključuje dr. Vrčić.

dr. Tanja Vrčić, dr. med, specijalist dermatovenerologije